9. JUNI 2020

En fantastisk mulighed for den akustiske musik ser dagen lys i det gamle bymuseum!

Kultur- og fritidsnetværket arbejder for et musikhus i det gamle bymuseum - nu er de lidt tættere på at drømmen lykkedes.
Det Gamle Bymuseeum586x372web

Af Susanne Holtenbang, Netværksleder af Kultur- og fritidsnetværket

 

Noget af det vi glæder os allermest til, er at kunne samles om kulturelle oplevelser. Musik, teater, museer, biblioteker, på idrætsanlæg og meget mere, alle de steder, hvor vi kan have fælles oplevelser.

 

Lige nu står vi overfor en unik mulighed, hvor vi kan skabe et nyt kulturelt samlingspunkt for akustisk musik her i dejlige København. Det gamle Københavns Bymuseum, der lå på Vesterbrogade står nu tomt, efter at museet er flyttet hen til Stormgade.


Fire super dygtige initiativtagere med baggrund inden for musikken har oprettet en styregruppe og de står bag projektet ”Musikhuset København”. Siden starten af december har gruppen arbejdet med at samle opbakning til ideen om et samlende akustisk musikhus i København.


Styregruppen har søgt opbakning i store dele af musiklivet og derudover er der opbakning både fra politikere, fagforeninger og arbejdsgivere. Københavns Kommune havde sat huset til salg til højest bydende, hvilket kunne have betydet, at der endnu engang blev bygget dyre lejligheder i midten af vores gamle København.

Med Frank Jensen og Jonas Bjørn i spidsen fik de dog stoppet salget. Derfor kan der nu, ved hjælp af styregruppen for Musikhuset København, undersøges om det rent økonomisk vil kunne lade sig gøre at have et akustisk musikhus i København.
I kultur og fritidsnetværket er vi så heldige at formanden for styregruppen, Viktor Wennez, er en del af vores netværk. Hvis I ønsker mere information, har gode ideer eller kan hjælpe, er I derfor meget velkommen til at kontakte mig.
Dette er en unik mulighed for at skabe et nyt samlingssted, hvor byens akustiske musikliv kan udfolde sig til gavn for Københavnerne og samtidig være uden ”profit for øje”.

 

For at få projektet til at lykkedes skal både Kultur & Fritidsudvalget, Kultur & Fritidsforvaltningen og styregruppen i samarbejde finde den bedste løsning for at Musikhuset København kan lykkedes. Det arbejde startede i juni måned.

Vi håber at en åbning efter Corona-krisen, også kan blive en åbning af et helt nyt musikhus. Et sted, hvor dørene kan slås op for fantastiske musikoplevelser til alle københavnere - noget af det vi har savnet allermest i den forgangne tid.

Find mere information på: www.musikhusetkoebenhavn.dk

 

Med venlig hilsen
Susanne Holtenbang
Kultur og Fritidsnetværksleder.