13. juni 2024

Magnusbarsøe Plakat
Kære socialdemokrater i København

Vi beholder vores tre pladser i Europa-Parlamentet. Vi havde håbet på et bedre resultat, men det er her vi står. Tillykke med valget til Christel Schaldemose, Niels Fuglsang og Marianne Vind. De tre mandater skal bruges til at flytte Europa i en tryggere, grønnere og mere retfærdig retning.

Trods det dårlige valgresultat så fik vores spidskandidat i Region Hovedstaden Magnus Barsøe et flot personligt valg med 13.567 personlige stemmer. Stor tak til Magnus og hans kampagnehold, som har ført en utrolig flot valgkamp. Magnus Barsøe er nu 1. suppleant til Europa-Parlamentet. 

Som vores statsminister og formand Mette Frederiksen konstaterede efter det dystre valgresultat har vores parti og regeringen for den sags skyld en meget stor udfordring i forhold til at være relevante for vælgerne. 
Særligt københavnere og andre storbyborgere har svært ved at se fidusen i regeringsprojektet. 

Vi er udfordret af en buldrende klimakrise, et velfærdssamfund der slår revner i en kontekst af krig i Europa. Danmark er et lille land, men der er alligevel stor forskel på de problemer og løsninger danskerne oplever, når de bor på Nørrebro eller i Vojens og som parti bliver vi nødt til at erkende, at der skal forskellige greb til. 

At valgkampen så også indebar et voldeligt overfald på vores statsminister er på alle måder så ulykkeligt og langt ude. Vi tænker alle på Mette i disse dage og vi ved at hun rejser sig som det kæmpe fyrtårn for vores land og parti hun er. 

Vores parti har gjort det før. Vi gør det igen.
 
En stor TAK til alle jer der har ført valgkamp og alle jer der har sat kryds ved Socialdemokratiet!

Med venlig hilsen 

Jan Salling, formand Socialdemokratiet i København