8. APRIL 2020

Forberedelserne til genåbningen er i gang

15. april begynder genåbningen af Danmark: Børne- og Ungeborgmester Jesper Christensen skriver her om de igangværende forberedelser
Jesper586bx372h Web

Af Jesper Christensen; Børne- og Ungeborgmester i København

Kære SIK

Så kom meldingen mandag aften fra statsministeren om, at vi fra den 15. april begynder genåbningen af Danmark, og at vores daginstitutioner, skoler op til 5. klasse, og specialskoler er der, hvor genåbningen starter først.

Vi skal nok blive klar. Og vi skal nok lande en rigtig god model, så børn, forældre og personale kan føle sig trygge og vi kan komme godt i gang med noget, der minder lidt mere om vores gamle hverdag. Men det er også klart, at det er en svær opgave, vi er i gang med. Tirsdag aften meldte Sundhedsstyrelsen ud med, hvilke krav, der stilles til bl.a. hygiejne, afstand mellem børn, og kvadratmeterkrav pr. barn (Ca. det dobbelte af de normale krav). Vi er nu i fuld gang med at planlægge åbninger i takt med, at hver enkelt institution eller skole lever op til kravene. Nemmest bliver det selvfølgelig i de skoler og institutioner, der er nybyggede eller -renoverede, mens nogle af vores mere charmerende, ukonventionelle kvadratmeter, fx gamle villaer, der er omdannede til daginstitutioner, bliver en noget sværere øvelse.

Alle forældre vil hurtigst muligt og senest tirsdag d. 14. april modtage besked om, hvornår deres institution eller skole vil genåbne. Og der vil selvfølgelig være nødpasning til alle, der hvor institutionen eller skolen endnu ikke er åben.

Børne- og Ungdomsudvalget havde et virtuelt møde onsdag over Teams, hvor der var fuld opbakning til linjen, og vi har også sendt en fælles pressemeddelelse ud, som jeg har vedhæftet.

Pressemeddelesen kan læses her