25. MARTS 2020

Frank Jensen: Bliv hjemme, hold afstand og lad os sige TAK

Skrald 5 002 Til Web

Kære socialdemokrater i København

Vi står i en svær situation midt i en krise med Corona-virussen, som skal håndteres med stor alvorlighed og omhu. Mette Frederiksen og regeringen håndterer situationen rigtig godt. I mandags havde jeg anledning til at drøfte situationen med SIK’s fællesledelse - over telefon naturligvis.

Det er gået godt med at få etableret nødberedskab i Københavns Kommune med særligt fokus på byens svageste borgere – ældre og udsatte – samt nødpasning af de børn, hvis forældre skal på arbejde og ikke har andre pasningsmuligheder. Herudover har vi taget en lang række tiltag for at hjælpe trængte virksomheder gennem krisen. Aktuelt står kommunen klar til at sende en lille milliard kroner ud til erhvervslivet for at hjælpe virksomhederne til at overleve økonomisk.

Bliv hjemme og hold afstand, når I er ude
I København er langt de fleste københavnere rigtig gode til at følge myndighedernes forholdsregler og blive hjemme. Men nogle – især unge- holder ikke afstand og mødes i større grupper. Derfor holdt jeg i lørdags pressemøde med politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes. Vi bad københavnerne blive hjemme og holde afstand, når de nyder det gode vejr. Samt søge ud i de mindre befolkede dele af kommunen. Her tog vi endvidere en række tiltag om at ensrette gangstien ved søerne og lukke Bisbjerg Kirsebærallé, boldbure og udendørs-fitnessanlæg, ligesom der er hængt skilte op på legepladser, parker m.m. Jeg tror, at også de sidste københavnere nu er ved at forstå alvoren. Det er nødvendigt.

Brug for dig
En af de store udfordringer vi oplever, er medarbejdere der bliver syge - både af coronavirus, men også med almindelig forkølelse, og derfor ikke kan gå på arbejde og støtte op om nødberedskabet i kommunen. Vi oplever især mangel på sundheds- og pædagogisk personale. Flere medarbejdere i kommunen påtager sig nye opgaver, men der er forsat brud for hjælp. Derfor er der igangsat kampagnen ”Brug for dig”. Har du en uddannelse inden for sundhed eller pædagogik, så kan du melde dig her: www.kk.dk/brugfordig.

#TAKdk
Til sidst vil jeg opfordre jer til at dele denne grafik på de sociale medier. Så vi kan få sagt et stort TAK til alle dem, der passer på vores ældre og syge, dem der underviser og giver vores børn omsorg, fjerner vores affald og rigtig meget mere – både i København og i hele Danmark.

Kærlig hilsen
Frank