30. MARTS 2020

Gang i byggeriet - Anlægsloftet er væk for resten af 2020

Regeringen aflyst anlægsloftet i resten af 2020. Læs her, hvad det betyder for København og se hvilke projekter der fremrykkes.
Jonas Web 586Wx372

I mange år har vi i København været begrænset af et anlægsloft, som styrede, hvor meget byggeri vi kunne have i kommunen. Det har betydet, at vi er kommet bagud med renoveringsprojekter, skolebyggerier, idrætsfaciliteter og alle de andre ting, som er nødvendige at få lavet i en by, der vokser med 1.000 indbyggere om måneden.

Nu har regeringen aflyst anlægsloftet i resten af 2020. Det betyder, at vi nu kan skrue op for bygge- og renoveringsopgaverne i år for at sætte gang i byggebranchen og beskæftigelsen. Det er vigtigt for byen, men det er også vigtigt for at holde hånden under arbejdsmarkedet i en svær tid, hvor alt for mange uforskyldt bliver sendt hjem fra job.

Aflysningen af anlægsloftet gælder i første omgang kun for 2020. Derfor er det begrænset hvor store projekter, vi kan rykke frem. Dette skyldes, at projekterne som udgangspunkt skal være afsluttede inden årets udgang. Vi har derfor i første omgang rykket mindre anlægs- og renoveringsopgaver frem. Vi håber og presser på for, at vi også allerede nu kan få aflyst anlægsloftet i 2021. Vi regner jo desværre med, at økonomien vil blive presset og et aflyst anlægsloft i 2021 vil betyde, at vi for alvor kan rykke. Men i første omgang skubber vi alt, hvad vi kan frem.

Her kan du se, hvilke projekter, som vi lægger op til at fremrykke og få gjort noget ved allerede i 2020:
Projekter, der kan fremrykkes