2. APRIL 2020

Gang i genbrugsstationerne igen

Genbrugsstationerne åbner igen, men du skal være opmærksom på, at der vil være en adgangsbegrænsning
Susan Hedlund 586Wx372 Web

Af Susan Hedlund Næstformand i gruppen og formand for Amager Ressourcecenter (ARC)

Som formand for ARC glæder det mig, at genbrugsstationerne netop igen er blevet tilgængelige for københavnerne efter, at de på fornuftigste vis har været lukkede siden Corona- krisens begyndelse. ARC åbnede genbrugspladserne for private den 31. marts, og åbningstiderne er som de plejer. Dog følger vi sundhedsmyndighedernes forskrifter, hvorfor der stadig vil være lukket for bytte- og direkte genbrug- ordninger, ligesom nærgenbrugsstationer også holder fortsat lukket.


Vi ønsker ikke at skabe uhensigtsmæssige situationer, og derfor går vi også frem efter forsigtigshedsprincippet. Det vil sige, at der for nu vil være en adgangsbegrænsning. Vi er dog sikre på, at københavnerne sagtens kan forstå, at tingene i denne tid er alt andet end normale, og også derfor beder vi om omtanke og tålmodighed. For der vil givetvis komme til at opstå kødannelser ved nogle af pladserne, og derfor opfordrer vi alle til at bruge så lidt tid på pladsen som muligt, så tingene kommer til at glide bedst muligt. Vi skal beskytte både medarbejder og borger så også her opfordres til at holde afstand.


Påsken er lige om hjørnet, og derfor kan man forvente en del mere aktivitet på genbrugspladserne. Jeg vil opfordrer til, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og tager hensyn til hinanden. God påske.