27. MARTS 2020

Hjælpepakke på vej til Københavns kultur- og fritidsliv

Københavns kultur- og fritidsliv er presset i øjeblikket - Jonas Bjørn Jensen skriver om den hjælpepakke, der er på vej.
Jonas Web 586Wx372

Jeg tror, det er klart for alle, at vores kultur og fritidsliv lider i denne tid. Ligeså klart er det for alle, hvor kedeligt det er, når man ikke kan dyrke idræt, gå på biblioteket, gå til koncert, komme i teatret og i det hele bruge det levende og sprudlende kultur- og fritidsliv vi har i København.

Derfor har vi de seneste dage knoklet for at gøre noget ved situationen, og et enigt kultur- og fritidsudvalg i København kommer nu med en stor hjælpepakke.


Jeg er virkelig stolt og glad over denne hjælpepakke til kulturlivet.
Stolt, af at vi kan stå sammen på Rådhuset og arbejde sammen i en svær tid. Glad, fordi jeg ved, hvor vigtigt det er for vores kultur- og idrætsliv med en håndsrækning:


- Nu sender vi 60 millioner ud i fremrykkede tilskud. Og forbereder at fremrykke for yderligere 120 millioner tilskud
- Ingen kommer til at betale tilskud tilbage, hvis de har udgifter til arrangementer, som er aflyst på grund af Corona
- Vi søger en huslejeløsning for trængte lejere i kommunale lejemål. Så de kan komme igennem krisen
- Vi laver en vejledning til kulturlivet og kunstnere, så det er tydeligt, hvordan man kan bruge de nationale hjælpepakker fra regeringen
- Vi forlænger idrætsæsonen, så vi kan afvikle turneringer hen over sommerferien
- Vi bakker op om kulturministerens opfordring til radiostationerne om at spille dansk, så trængte musikere, der ikke kan spille koncerter får en højere indtjening
- Vi opfordrer kraftigt københavnerne til at betale jeres kontingenter i foreninger som I plejer, købe teater- og musikbilletter og lokal kunst som I plejer
- Vi opfordrer ejerforeninger, andelsforeninger, almene boligforeninger og private udlejere til at finde løsninger med små erhvervsdrivende og kulturaktører i jeres lejemål, hvis I har muligheden. Så de også kan åbne efter krisen.

 

Se også politikens artikel om hjælpepakken her