København er og skal være en levende by. En by, hvor vi viser hensyn til hinanden

Sophie Udeservering Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen

Kære socialdemokrater i København 

I Københavns Borgerrepræsentation har vi det seneste halve år diskuteret, hvad tid udeservering på byens cafeer og restauranter skal lukke i hverdagen.

Debatten har været livlig, og det er godt. Det viser, at det er en vigtig sag, hvor vi får engagerede holdninger frem. Det er også grunden til, at Socialdemokratiet stemte for at sende spørgsmålet i høring hos københavnerne.

Den høringsproces har vi respekteret. De godt 1.800 høringssvar vidner om, at det var en rigtig beslutning at lade københavnerdemokratiet blomstre. Undervejs har jeg personligt mødtes med beboerforeninger, branchen og talt med mange københavnere om sagen. Nu er det tid til at gøre regnebrættet op.

Socialdemokratiet ønsker ikke en begrænsning af udeservering til kl. 22. Den nuværende grænse ved midnat skal fastholdes. Vi mener i stedet, at der skal være øget kontrol og klare konsekvenser for de brodne kar, der ikke overholder reglerne for udeservering og viser hensyn til naboer. Det vil vi arbejde for, når Teknik- og Miljøudvalget skal behandle sagen i næste uge. 


For København er og skal være en levende by. En by, hvor vi viser hensyn til hinanden.
 
Med venlig hilsen
Sophie Hæstorp Andersen

Foto: Thorleif Ravnbak