23. OKTOBER 2020

Lars Weiss bliver ny overborgmester i København

Socialdemokratiet i København udpeger Lars Weiss til ny overborgmester i København. Det sker fredag, efter at fristen for stille op til posten som overborgmester er udløbet. Lars Weiss bliver udpeget uden modkandidater.
Lars Weiss 586 Wx391h 1

"Jeg er glad for, at Lars har sagt ja til at påtage sig den store opgave, det er at være overborgmester for vores by. Lars er en holdspiller, han er kendt og vellidt for at lytte og inddrage både politiske medspillere og modstandere og for at kunne få enderne til at mødes. Det er det, der skal til for at kunne indgå gode, holdbare aftaler for vores by. Samtidig brænder Lars’ hjerte for København. Så det er præcis den mand, vi har brug for spidsen" siger formand for S i København, Jan Salling.

Partiets kandidatudvalg havde fredag kl. 12 frist for indlevering af kandidater til posten som overborgmester. Der var ingen modkandidater til Lars Weiss og det planlagte delegeretmøde næste tirsdag er derfor aflyst.

49-årige Lars Weiss har hidtil været gruppeformand for Socialdemokraterne på Københavns rådhus, og han har, siden Frank Jensen trak sig mandag, været fungerende overborgmester. Nu tager han teten og siger om sin nye opgave:

København er en fantastisk by. En by, jeg elsker og er frygtelig stolt af. Mit parti har i mere end 100 år drevet udviklingen i København, og den opgave tager jeg på mig frem mod næste kommunalvalg. For mig er der ét mål, som overskygger alle andre: At kæmpe for, at byen ikke knækker over – at København bliver ved med at være en rummelig by, som giver muligheder til alle og hvor der er plads til alle, uanset indkomst og social status. Det er først og fremmest det, jeg vil stå for i den periode, jeg er overborgmester.

Lars Weiss