11. MAJ 2023

Magnusbarsøe Magnus Barsøe

På Regionens Repræsentantskabsmøde d. 14. maj skal der vælges og prioriteres EP-kandidater. Den endelige opstilling foretages på Årsmødet d. 23.-24. september i Aalborg.

Magnus Barsøe er nu SIKs eneste kandidat, da de øvrige kandidater har trukket sig. 

 

MAGNUS BARSØE

‘Hvis du virkelig mener noget alvorligt med det, Magnus, så bør du gøre noget ved det i stedet for bare at råbe af fjernsynet’. Sådan har det ofte lydt fra min kloge og tålmodige kone over de seneste måneder, når jeg nok engang har brokket mig over en nyhed om millionbonusser til finansielle spekulanter eller politisk klimanøl. 
 
Det gode råd har jeg valgt at lytte til.


Jeg er født og opvokset i Virum og har boet i København siden 2000. Først på Nørrebro og de seneste knap fem år på Amager. Jeg er uddannet i erhvervsøkonomi fra Handelshøjskolen og har arbejdet som journalist på Jyllands-Posten og senere Politiken i knap 10 år. Jeg har været medarbejdervalgt medlem af bestyrelsen i JP/Politikens Hus i 4 år. Jeg har to sønner, Calvin på 6 og Buster på 3, og er gift med min dejlige kone Nola Grace Gaardmand. 


Jeg er 42 år, far til to drenge, gift og bor på Amager. Jeg var i mange år medlem af DSU og har været formand i Frit Forum. Og forleden indstillede de gode folk i Sundbyøsterkredsen mig som deres bud på hovedstadens EP-kandidat. Det er jeg meget ydmyg og stolt over. 
 
Hvis jeg får æren af at repræsentere vores parti og kæmpe for hovedstaden i Bruxelles, vil jeg fokusere på to ting. For det første skal vi have gejsten og ambitionerne tilbage i den grønne omstilling. Danmark og Europa skal være grønnere, sikrere og rigere. Der er svært i en usikker verden, hvor Putin truer, men det kan lade sig gøre. 
 
Vi skal sætte turbo på den grønne omstilling, fordi det er nøglen til at skabe gode, velbetalte jobs til almindelige lønmodtagere. Vi skal sikre, at batterier til elbiler produceres i Europa, at smede i Danmark laver fremtidens havvind, og at 3F’s medlemmer på havnen i Esbjerg skiber dem ud. Derfor skal vi hæve vores reduktionsmål og have en ‘Europa-først’ politik, hvor vi stimulerer investeringer, vækst og grønne arbejdspladser i hele EU.
 
Det andet handler om social retfærdighed. Jeg er enig med min ven Peter Hummelgaard, når han skriver, at kapitalismen er blevet syg. Det er grotesk, at gigantiske virksomheder lander rekordoverskud og forgylder aktionærerne, mens almindelige lønmodtagere knap kan betale deres regninger. 
 
Vi skal på den ene side sikre, at EU holder nallerne væk, når det kommer til det danske arbejdsmarked og en lovreguleret mindsteløn. Men vi skal omvendt også bruge EU’s muskler til at sikre mere konkurrence og skrappere konkurrenceregler, så store virksomheder ikke bare ublu kan hæve priserne og tørre inflationen af på borgerne. 
 
Det er det, jeg vil kæmpe for, hvis jeg får jeres tillid som EP-kandidat for Region Hovedstaden.