OF 2025

Nyt fra rådhuset: Overførselsaftalen er landet med Socialdemokratiske sejre

Socialdemokratiet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har indgået en ny politisk aftale om Københavns Kommunes økonomi. Der er tale om den såkaldte overførselssag, hvor partierne bag kommunens budget fordeler de midler, der ikke blev brugt i sidste års regnskab.

Det er en politisk aftale, der tager ansvar om kernevelfærden og ruster København til fremtidens udfordringer. Der er afsat 39,3 mio. kr. til socialområdet, 113,7 mio. kr. til børneområdet, 350 mio. kr. til at udbygge metroen og 12 mio. kr. til 139 hektar skovrejsning uden for kommunegrænsen. Derudover har partierne besluttet at fylde kommunens pulje til uforudsete udgifter med 26,1 mio. kr. for at sikre at kommunen har en robust økonomi til fremtidens udfordringer. 

Som Socialdemokrat er der meget at være stolt over i den nye politiske aftale, og det er en glæde at vi investerer i initiativer, der gør en forskel for både børn, voksne og ældre i København.
For det første er der taget et vigtigt skridt for at forbedre forholdene på Rådmandsgade Skole, hvor 7,1 millioner kroner er afsat til at give børnene flere og bedre toiletter. Det er et tydeligt eksempel på, hvordan vi prioriterer de små, men vigtige ting i hverdagen, der gør en stor forskel for elevernes trivsel.

En anden vigtig sag er opgraderingen af udearealerne på Nordøstamager Skole. Med nye aktivitetsmuligheder som trampoliner, boldbure og et forbedret offentligt område med klatresystemer og opholdsmøbler, skaber vi et sundt og attraktivt miljø for både skolens elever og alle børn i området.

Vi har også sikret en bedre fremtid for psykisk sårbare unge i byen. Som en del af indsatsen for at skabe flere fritidsjob til unge med psykiske udfordringer, udvides Fritidsjobindsatsen til at omfatte unge mellem 13-24 år med for eksempel autisme, ADHD eller social angst. Dette tiltag giver sårbare unge mulighed for at få en fod indenfor arbejdsmarkedet og skaber et stærkere fællesskab for alle, uanset baggrund eller udfordringer.

Derudover er der også afsat midler til at undersøge mulige tryghedsskabende initiativer på og ved flere S-tog- og metrostationer.

Samtidig er Østerbro Stadion blevet taget under kærlig behandling med en investering på 4,5 millioner kroner, der sikrer, at stadionet kan opgradere sine lysmaster så B.93 kan spille sine kampe i 1. division på hjemmebane. Det giver både Østerbro og hele byen et løft, når det kommer til sport og fællesskab.

Og når vi taler om fællesskab, er det også vigtigt at huske på ældres ønsker og behov. Vi ved, at mange ældre københavnere ønsker at blive boende i byen, men at de ofte har behov for at flytte til en mindre bolig, når børnene er flyttet hjemmefra. Derfor vil vi nu undersøge, hvordan kommunen bedst kan støtte seniorer i at få deres boligønsker opfyldt, så de kan blive i den by, de holder af, og fortsat trives i deres eget hjem.

Med venlig hilsen 

Lars Weiss, overborgmester 
Andreas Keil, gruppeforperson
Laura Rosenvinge, politisk ordfører