24. APRIL 2020

Tag med DSU og SIK på ”Tour de Skrald”

Skrald 5 002 Til Web

De unge socialdemokrater i DSU skulle i dette halvår have kørt en stor forårskampagne om bæredygtighed med titlen ”Handling NU”. Desværre er kampagnen sat på standby som følge af COVID-19/coronavirus.

Men selvom vi lige nu befinder os i en ’coronakrise’, så står vi stadig i en klima-, miljø- og biodiversitetskrise. Derfor har DSU’erne måttet tænke i alternative metoder i kampen for den grønne dagsorden.

I den forbindelse har Danmarks Socialdemokratiske Ungdom taget initiativ til en national forårsrengøring af naturen for at give vores klode en hjælpende hånd.

Hver søndag her i corona-tiden har DSU’ere landet over været på ”Tour de Skrald”.
Den kommende søndag er ingen undtagelse. Og nu er budskabet også nået ind på Københavns Rådhus og sågar helt ind i regeringskontorerne.

På søndag d. 26. april deltager både miljøminister Lea Wermelin og overborgmester Frank Jensen for at bakke op om DSU’ernes initiativ.
Fra Socialdemokratiet i København deltager også politisk ordfører Jonas Bjørn Jensen og socialordfører Laura Rosenvinge. Der er således tale om tre tidligere og en nuværende DSU’er.

”Man vil jo gerne ud i solen og nyde vejret, men det er altså ikke fedt, når der ikke er rent og pænt. Så nu trækker vi i arbejdstøjet for at gøre vores by lidt renere og gøre det rarere at opholde sig udendørs under coronakrisen”, siger Laura Rosenvinge.

DSU’ere og socialdemokrater mødes kl. 12 ved føtex ved Nørrebro Station.
Her vil der være poser, handsker og fordeling af ruter.

Selvom vi i denne tid skal være #SammenHverForSig, skal vi stadig være sammen om at passe på naturen.

SIK opfordrer alle medlemmer til at bakke op om DSU’s ”Tour de Skrald” og sprede det grønne budskab!

 

Følg med på Facebook-begivenheden og tryk ”Deltager” her.