2. OKTOBER 2020

Vi gør København grønnere med et nyt ambitiøst partnerskab med Danmarks Naturfredningsforening

Læs om partnerskab med Danmarks Naturfredningsforening om at sætte en ny og ambitiøs retning for bynaturen i København.
Albue Pa Partnerskabet

Af Jonas Bjørn Jensen, Politisk ordfører i København (S)

 

Endelig kan vi løfte sløret for en stor aftale, som skal gøre København til en grønnere by. I mere end et år har vi arbejdet på at lave et partnerskab med Danmarks Naturfredningsforening om at sætte en ny og ambitiøs retning for bynaturen i København.

København er aller forrest i den grønne klimakamp. Men vi halter gevaldigt i forhold til naturen i byen. Vi har alt for mange grå flader i byen, og hvor der er grønt, er det alt for ofte græs og buskbom som ikke gør noget nævneværdigt for biodiversiteten.
Så nu skal vi have flere planter og blomster. Vi skal have mere liv, insekter, sommerfugle og bier.

I fredags stod vi derfor i Ryvangens Naturpark, hvor jeg sammen med Frank Jensen, Marcus Vesterager og Danmarks Naturfredningsforening gav albue på det nye partnerskab.

Konkret kommer vi til at invitere københavnere, organisationer, virksomheder og alle der vil være med til at udvikle en biodiversitetsstrategi. Et arbejde der skal løbe hele næste år, så vi får alle ideer på bordet. Men kampen for højere biodiversitet skal også kunne ses med det samme. Derfor har vi sat fem millioner kroner af til lokale begrønningsprojekter, som københavnerne kan søge. Den kan være alt fra blomsterkasser og bytræer til mindre projekter der giver mere natur i byrummet.

 

Jeg glæder mig helt vildt til at folde det her ud. Men har I allerede nu ideer til noget der skal med i biodiversitetsstrategien eller steder i byen, der kan blive grønnere. Så skriv til mig på jonas_bjorn_jensen@kk.dk

 

Se mere om partnerskabet her:

https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/har-ikke-vaeret-gode-nok-nu-skal-koebenhavn-have-mere-natur-og-biodiversitet

 

https://www.facebook.com/jonasbjorn/posts/10158946992461098