Debatmøde om hjælp til hjemløse og udsatte københavnere
med besøg på Mændenes Hjem

 -debat med socialordfører Laura Rosenvinge 

Hjemløse

Vinteren står for døren og en alt for stor gruppe af københavnere står ude i kulden.

Lørdag d. 28. jan. 2023 mødes vi på Mændenes Hjem, hvor forstander Ivan Christensen vil vise os rundt og fortælle om herbergets arbejde for hjemløse og udsatte københavnere. 

Mændenes Hjem har ligget på Vesterbro i mere end 100 år - som tilflugtssted for samfundets svageste. Det er en selvejende institution, der blev startet af Indre Mission. For 100 år siden var Mændenes Hjems brugere industrialiseringens ofre, der rejste fra land til by for at finde job på Københavns fabrikker, men nogle klarede ikke omstillingen fra land til by og endte i misbrug og mismod.

I dag er en stor del af brugerne på Mændenes Hjem udlændinge fra hele verden med stofafhængighed som største fællesnævner. Her kommer traumatiserede flygtninge og danske soldater, skilmisseramte fædre og handlede mænd og kvinder.

Mændenes Hjem tilbyder blandt andet fixerum, caféer og herberg. Der er plads til 27 hjemløse på herberget. Derudover er der et bofællesskab for otte psykisk sårbare og en boenhed med plads til 10 personer.

Hvad kan Socialdemokratiet i København som socialt ansvarligt parti gøre for at sikre et værdigt liv og bedre forhold for dem, der har de største udfordringer i vores samfund?

Efter rundvisningen på Mændenes Hjem tager vi debatten på cafe H9 sammen med ordfører for socialudvalget Laura Rosenvinge. De politiske drøftelser vil tage udspring i den hjemløsereform regering er kommet med i 2021, hvor man tager skridtet videre for at få hjemløse ind i billige boliger. Her vil vi diskutere hvad der skal ske på herbergsområdet? 

Vi vil også diskutere stofbrugernes vilkår i København og hvordan vi kan blive endnu bedre til at få folk ud af et misbrug. 

Lad os blive skarpe sammen på hvilke løsninger der skal til for at vi kan behandle vores udsatte borger med respekt og sørge for at få flest mulige ud af hjemløshed. 

Dato: lørdag d. 28. januar 2023
Tid: kl. 11.00-13.00

Mødested 
Mændenes Hjem, Lille Istedgade 2, 1706 København V

Efterfølgende debatmøde på:
Cafe H9, Halmtorvet 9A, 1700 København V

Pris: 20 kr 

Der vil være kaffe og croissanter til debatmødet.

Tilmeldingsfrist mandag d. 23. januar 2023