AFLYST - Opstillingsmøde for Siks EP-kandidater

EP Kandidaterne

Aftenens opstillingsmøde er AFLYST. 

På Regionens Repræsentantskabsmøde d. 14. maj skal der vælges og prioriteres EP-kandidater. Den endelige opstilling foretages på Årsmødet d. 23.-24. september i Aalborg. I den forbindelse er der opstillingsmøde med de 2 kandidater i SIK. Mød Jakob Thiemann og Magnus Barsøe. SIKs formand Jan Salling vil moderere mødet. 

 

JAKOB THIEMANN

Når man oplever, at tingene ikke fungerer ordentligt, så må man gøre noget for at få rettet op på det, der ikke fungerer, og ikke bare lade andre tage slæbet. Det var holdningen i den familie jeg voksede op i, og den holdning har jeg båret med mig gennem hele mit liv. Når man voksede op i København i 1970’erne, og oplevede fattig-firsernes arbejdsløshed, og byens forfald efterhånden som industrien flyttede ud og fabrikkerne lukkede, så har der altid været rigeligt at tage fat på.

EU har på sin vis fulgt mig hele mit liv: Da jeg blev født, sagde vi ”Ja” til EF; da jeg nåede konfirmationsalderen, så sagde vi ”Ja” til det Indre Marked; i 1995-96 betalte EU for min uddannelse i England, og i 00’erne fortalte mine forældre med stor glæde om, hvor fantastisk det var med den fælles mønt, så man ikke behøvede at veksle bare fordi, man krydsede en grænse.  

Glæden ved det europæiske samarbejde som Socialdemokratiet viste op igennem 1990’erne overbeviste mig om, at mit politiske hjem var netop hos Socialdemokratiet, og mens Nyrop var formand meldte jeg mig ind i moderpartiet, og har siden været aktiv i og med at udvikle partiets EU og udenrigspolitik. Mit engagement har også været i at få vores kandidater valgt, og jeg var en central del af Nyrops kampagne i 2004 og i Jeppe Kofods kampagne i 2014.

Jeg stiller op, fordi Socialdemokratiet altid har stået for at gøre livet bedre for dem med de fleste udfordringer. Det ligger stadig mit hjerte nært. Derfor var jeg glad for at arbejde for en international fagbevægelse i Nyon, Schweiz, hvor jeg endte med at bo i næsten 7 år. I de år, så jeg de enorme forskelle der er på levevilkårene i Europa, for jeg besøgte fagforeninger i næsten alle EU's medlemslande, og jeg lærte hvor vigtig en rolle EU kunne spille i at beskytte og styrke almindelige menneskers rettigheder og forbedre deres levevilkår.

Demokratiet i Europa er udfordret i disse år, og heldigvis har vi et stærkt demokratisk fundament her i Danmark, men i flere af EU's medlemslande tvivler folk på deres nationale system. EU er et fredens projekt, men det er også et håbets projekt, for når vi arbejder sammen i EU, så kan vi løfte selv de sværeste opgaver, som vi så det under Coronaen.

Den fælles indstilling skal vi trække på, når vi skal have lavet et EU der er bæredygtigt overfor klimaet, økonomien, socialt og kulturelt. At finde den balance bliver den vigtigste opgave for Europaparlamentet i den næste periode, og det vil jeg være en del af.

Det er nemt at få øje på de dystre skyer i horisonten, men måske jeg er smittet af de unge mennesker jeg møder som gymnasielærer, for jeg tror på, at vi nok skal klare den. Håb kan ikke være en strategi, men det kan viden, indsigt og erfaring være, og derfor vil jeg gerne repræsentere Socialdemokratiet i Region Hovedstaden i Europaparlamentet i 2024.


MAGNUS BARSØE

 

‘Hvis du virkelig mener noget alvorligt med det, Magnus, så bør du gøre noget ved det i stedet for bare at råbe af fjernsynet’. Sådan har det ofte lydt fra min kloge og tålmodige kone over de seneste måneder, når jeg nok engang har brokket mig over en nyhed om millionbonusser til finansielle spekulanter eller politisk klimanøl. 
 
Det gode råd har jeg valgt at lytte til.


Jeg er født og opvokset i Virum og har boet i København siden 2000. Først på Nørrebro og de seneste knap fem år på Amager. Jeg er uddannet i erhvervsøkonomi fra Handelshøjskolen og har arbejdet som journalist på Jyllands-Posten og senere Politiken i knap 10 år. Jeg har været medarbejdervalgt medlem af bestyrelsen i JP/Politikens Hus i 4 år. Jeg har to sønner, Calvin på 6 og Buster på 3, og er gift med min dejlige kone Nola Grace Gaardmand. 


Jeg er 42 år, far til to drenge, gift og bor på Amager. Jeg var i mange år medlem af DSU og har været formand i Frit Forum. Og forleden indstillede de gode folk i Sundbyøsterkredsen mig som deres bud på hovedstadens EP-kandidat. Det er jeg meget ydmyg og stolt over. 
 
Hvis jeg får æren af at repræsentere vores parti og kæmpe for hovedstaden i Bruxelles, vil jeg fokusere på to ting. For det første skal vi have gejsten og ambitionerne tilbage i den grønne omstilling. Danmark og Europa skal være grønnere, sikrere og rigere. Der er svært i en usikker verden, hvor Putin truer, men det kan lade sig gøre. 
 
Vi skal sætte turbo på den grønne omstilling, fordi det er nøglen til at skabe gode, velbetalte jobs til almindelige lønmodtagere. Vi skal sikre, at batterier til elbiler produceres i Europa, at smede i Danmark laver fremtidens havvind, og at 3F’s medlemmer på havnen i Esbjerg skiber dem ud. Derfor skal vi hæve vores reduktionsmål og have en ‘Europa-først’ politik, hvor vi stimulerer investeringer, vækst og grønne arbejdspladser i hele EU.
 
Det andet handler om social retfærdighed. Jeg er enig med min ven Peter Hummelgaard, når han skriver, at kapitalismen er blevet syg. Det er grotesk, at gigantiske virksomheder lander rekordoverskud og forgylder aktionærerne, mens almindelige lønmodtagere knap kan betale deres regninger. 
 
Vi skal på den ene side sikre, at EU holder nallerne væk, når det kommer til det danske arbejdsmarked og en lovreguleret mindsteløn. Men vi skal omvendt også bruge EU’s muskler til at sikre mere konkurrence og skrappere konkurrenceregler, så store virksomheder ikke bare ublu kan hæve priserne og tørre inflationen af på borgerne. 
 
Det er det, jeg vil kæmpe for, hvis jeg får jeres tillid som EP-kandidat for Region Hovedstaden.