Trafik-, transport- og miljøvision

Læs den korte version af "Ad grønnere veje" her eller læs den fulde version her 

Som det står på den allerførste linje i forordet, er København en by, som vokser, og vi bliver hvert år flere og flere, som kalder vores dejlige by for hjem. Og selv med de seneste reviderede fremskrivninger, er det en udvikling, som vil fortsætte i den nærmeste fremtid. Det betyder også, at det pres, som flere københavnere lægger på vores infrastruktur og byrum, ikke bliver mindre, og derfor bliver vi nødt til at vide, hvilken vej, vi vil gå.

Det er en vision, som er både ambitiøs og realistisk, og som kigger ud i fremtiden, såvel som ud på den anden side af kommunegrænsen, da vi ønsker løsninger, der ikke kun forholder sig til København, men hele hovedstadsområdet, fordi trafik, transport og miljø ikke kun påvirkes af faktorer indenfor vores kommunegrænse.

Titlen ’Ad grønnere veje’ siger meget om den retning, vi med visionen sætter for omstillingen af trafikken og transporten til gavn for miljø og mennesker i København. Nogle af forslagene er indgribende, men det er en nødvendighed, for selvom vi gennem årtier har skabt en by, som i mange henseender er et forbillede, når vi ikke videre, hvis vi ikke tør hæve ambitionsniveauet. Det gør vi med denne vision, som er et velfunderet, socialdemokratisk bud på de kommende års indsatser for mobilitet og miljø i vores by.

God læselyst og mange tak for alle jeres interesse, forslag og kommentarer undervejs. Uden dem var visionen ikke blevet til det, den er.

 

Med venlig hilsen
Marcus Vesterager
Teknik- og miljøordfører